Ne poti urmari pe urmatoarele platforme de socializare:

CeaiuriAlese.ro

Lista plantelor

Cătina
Cătina este un arbust ale carui fructe sunt bogate in vitamina E, K,F,P, complexul B (B2,B6,B9,colina, inozitol), minerale, oligoelemente, acizi grasi polinesaturati, uleiuri complexe, serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime si fitosteroli. Contribuie la sanatatea sistemului respirator superior in timpul sezonului rece si la functionarea normala a sistemului imunitar. Contribuie la incetinirea proceselor de imbatranire.

Ceai verde
Ceaiul verde este un tip de ceai obtinut din frunzele nefermentate de Camelia sinensis, arbust asiatic sempervirescent, extrem de cultivat in Extremul Orient, Argentina, China, India, Pakistan şi Rusia. Datorita alcaloizilor continuti de ceaiul verde, acesta ofera organismului efecte stimulante, iar L-teanina din compozitia sa detine efecte calmante asupra sistemului nervos. Are un efect imediat revigorant, conferind organismului o stare de bine. Puternic efect antioxidant, intarziind procesul de imbatranire. Ajuta la mentinerea siluetei dorite, prin scaderea acumularilor de tesut adipos si favorizarea senzatiei de satietate. Contribuie la metabolismul energetic normal si ajuta la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Sprijina digestia.

Cimbru
Cimbrul este o planta cu originile pe țărmurile europene ale Mării Mediterane cu aromă specifică și destul de puternică, ce acționează ca un excelent stimulent și tonic.

Cires
Originare din Orientul Mijlociu, ciresele sunt foarte bogate in vitamine, minerale si fibre dietetice, avand o puternica actiune detoxifianta, remineralizanta si depurativa. Ajuta la buna functionare a rinichilor si a vezicii urinare. Contribuie la mentinerea unei tensiuni arteriale normale. Sustine sanatatea tractului urinar si contribuie la mentinerea clearance-ului urinar si a fluxului urinar optim. Produsele pe baza de cires cresc rezistenta organismului la factorii nocivi.

Cuișoare
Cuișoarele sunt un condiment obținut din mugurii floriferi ai unui arbore exotic (Caryophyllus aromaticus, Eugenia caryophyllata sau Syzygium aromaticum) din familia mirtaceelor. Cuişoarele au un continut ridicat de eugenol care întăreşte rezistenţa organismului în lupta cu substanţele toxice din mediu, acţionează ca agent antiinflamator şi asigură o serie de nutrienţi, flavonoizi, vitamina C, mangan, alciu, magneziu şi acizi graşi omega-3.

Echinaceea
Echinaceea este o plantă perenă, folosită de mii de ani. Originară din America de Nord, era utilizată de către băștinași pentru ameliorarea manifestărilor răcelii, fiind preluată mai apoi și de exploratorii europeni, care au înțeles că aceasta poate fi de ajutor in numeroase boli.
În planta de echinaceea se regăsesc glicozide antibacteriene si antivirale, ulei volatil, rășini sau polizaharide, iar mulți dintre acești compuși pot contribui la ameliorarea a numeroase manifestări
Ceaiul de echinaceea are foarte multe proprietăți benefice pentru organism, precum susținerea imunității sau efect antiinflamator.
Echinaceea are în componența sa o serie de polizaharide, compuși care pot contribui la susținerea sistemului imunitar. Astfel, prin consumul de ceai de echinaceea, se favorizează producerea de celule T în organism, care sunt responsabile de protejarea organismului împotriva virusurilor și infecțiilor.
În cazul în care vă confruntați cu o gripă sau cu o răceală, consumul de ceai de echinaceea va poate ajuta să țineți sub control manifestările specifice și să grăbiți vindecarea cu 1-4 zile.

Fenicul
Feniculul (Foeniculum vulgare) este o specie de planta perena comestibila din genul Foeniculum. Acesta are trei parti, fiecare cu propria sa valoare nutritiva unica: bulb, radacina verde pal si frunzele penate. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Ajuta la evacuarea normala a intestinului gros si curata intreg tubul digestiv si colonul de toxinele si reziduurile acumulate. Regleaza tranzitul intestinal. Ajuta la mentinerea siluetei, favorizand senzatia de satietate. Calmeaza balonarile si disconfortul abdominal asociat constipatiei cu produsele pe baza de fenicul.

Ghimbir
Ghimbirul (Zingiber officinale) este o planta care isi are originile in padurile tropicale din Asia de Sud si este folosita de secole atat in alimentatie, pentru a condimenta mancarea, cat si ca suport in medicina integrativa.
Folosit pentru beneficiile sale inca din Antichitate si promovat chiar de Pitagora, ghimbirul a fost testat si de medicina chineza pentru ameliorarea manifestarilor digestive neplacute, a tusei sau in calmarea durerilor provocate de reumatism.

Hibiscus
Hibiscusul este o planta care face parte din familia Malvaceae, fiind originara din tarile tropicale. Datorita frumusetii florii acesta este cunoscut colocvial ca trandafir chinezesc. Mentine tensiunea arteriala in limite normale. Sustine sanatatea aparatului respirator. Protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ.

Iarba neagra
Iarba neagra (Calluna vulgaris) este cunoscută datorită întrebuințărilor sale medicinale fiind bun antiseptic și diuretic urinar, lăstarii înfloriți au rol diuretic, ușor sedativ și vasoconstrict

Maces
Macesul (Rosa canina) este unul dintre cei mai cunoscuti arbusti medicinali. In principal acesta contine acid ascorbic, adica vitamina C, dar si cantitati importante de carotenoizi, precursori ai vitaminei, vitamine B1, B2, PP şi K. Sustine sanatatea tractului respirator, calmant pentru gat si caile respiratorii. Contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar. Sustine rezistenta organismului in timpul sezonului rece sau in perioadele intersezoniere. Fortifica tonusul general al organismului. Sustine capacitatea de rezistenta a organismului la conditii de suprasolicitare fizica si intelectuala. Sustine capacitatea organismului de adaptare la situatiile stresante.

Măr
Mărul este cel mai consumat fruct din lume, cu o producție anuală de peste 40 de milioane de tone. Mărul (Pirus malus”) a ajuns să fie considerat „regele fructelor” datorită proprietăților sale culinare și medicinale
Mărul contine vitamineȘ C și E, minerale: potasiu, fier și bor (previne osteoporoza). Coaja mărului este bogată în pectină (fibră vegetală) și acizi organici (malic, salicilic, citric, succinic) care favorizează curățarea intestinelor de toxine.

Mătase de porumb
Mătasea de porumb (Stigmata Maydis) este denumirea stigmatelor filiforme, subtiri ca un fir de ata, care apar in timpul infloririi. Mareste secretia biliara si imbunatateste functia ficatului. Este utila in dereglari menstruale si menopauza.

Menta
Menta (Mentha)
este o planta aromata din familia Lamiaceae. Frunzele de menta contin uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri, flavonoizi si principii amare. Aceasta este folosita in medicina, cosmetica, aromaterapie, dar si in alimentatie. Sustine sanatatea sistemului digestiv si tranzitul intestinal normal. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor. Reduce intensitatea afectiunilor respiratorii. Reduce frecventa si intensitatea durerilor de cap. Reduce eritemul si pruritul asociate intepaturilor de insecte.

Rozmarin
Rozmarinul
este o planta erbacee de origine mediteraneana. In scop terapeutic se utilizeaza partea aeriana a plantei care contine ulei volatil, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricina si substante diterpenice si triterpenice. Acesta are efect antiseptic, diuretic, carminativ, antibacterian, expectorant si astringent. Ajuta la inlaturarea depunerilor de mucus pe peretii intestinelor Ajuta la evacuarea normala a intestinului gros Ajuta la detoxifierea intestinului gros

Scorțișoara
Scorțișoara
este un condiment care vine din ramuri de copac salbatic, originare din Caraibe, America de Sud si Asia de Sud-Est. Exista doua tipuri de scortisoara: Cinnamomum verum, frecvent utilizata in lumea occidentala si cinnamomum aromaticum, care provine din sudul Chinei. Scortisoara are multiple beneficii pentru sanatate, dar exista anumite riscuri si masuri de precautie asociate cu aceasta. Beneficiile posibile pentru sanatate includ scaderea nivelului de zahar din sange la diabetici, oprirea avansului sclerozei multiple si reducerea efectelor negative ale meselor bogate in grasimi.

Urzica
Urzica
este o planta erbacee de la care sunt folosite in scop terapeutic frunzele. Aceasta contine substante proteice, glucidice, ulei volatil, steroli, acid formic, acid acetic, vitaminele A, B2, C si K, saruri minerale. Stimuleaza activitatea rinichilor, marind diureza. Sprijina functia de detoxifiere a organismului, prin favorizarea diurezei. Sustine vitalitatea organismului. Sustine sanatatea articulatiilor. Contribuie la mentinerea valorilor normale ale glicemiei. Sustine sanatatea tractului urinar. Ajuta la mentinerea PH-ului urinar normal. Contribuie la reducerea disconfortului urinar. Ajuta la protejarea celulelor si a tesuturilor impotriva stresului oxidativ. Creste rezistenta organismului la factorii nocivi.

Trimite un mesaj